Julia Westman

Kategori: Tips och Inspiration

Renovering- vad man bör tänka på

Hej på er! Tidigare idag var jag som sagt och kollade in lägenheten och gick igenom lite frågor angående den osv. Under den är veckan eller början på nästa vecka kommer vi få tillgång till nycklarna och då kan vi börja mäta och få en djupare insikt av lägenheten. Sen ska en målare komma och måla om hela lägenheten och vi kanske eventuellt även kommer byta ut golvet. Det kommer helt enkelt bli en upprustning av lägenheten.

Steget man bör tänka på efter man har bestämt basen av hur väggar och golv ska se ut (vi vill ju som sagt ha det väldigt ljust eftersom lägenheten är rätt så liten utan genomgående ljus) bör man tänka på belysning innan man stoppar in alla möbler och diverse saker. Dessutom eftersom vår lägenhet bara har två fönster kräver det väldigt bra och genomtänkt ljus under våra värst mörka månader i Sverige. 

Därför har vi tänkt vänt oss till stylingwebben.se som erbjuder riktigt bra betlysning för hemmet i form av LED spotlight lampor som kommer ge hela lägenheten ett lyft. Allt som krävs efter det är att hitta snygga lampor till de och sen har man gjort sig själv och lägenheten en tjänst. Men de har även andra produkter som behövs när man renoverar ett hem, till exempel el tillbehör, verktyg, m.m. En hemsida värt att spana om hemmafixning står på schemat. 

The Body Shop

Här om dagen var jag inne på The Body Shop för att köpa hudvårdsprodukter, jag är helt besatt av deras body butter Moringa och jag har alltid den när jag smörjer in mig. Men så när jag var där passade jag på att bli medlem eftersom man samlar på sig poäng allt eftersom man köper produkter och sedan får man pengar tillbaka utefter antalet poäng man har. 

Då när man blev medlem fick man en goodiebag som bl.a. innehöll ett fint nagellack och musli. Väldigt bra tycker jag så är ni inte redan medlem och brukar köpa deras produkter bör ni bli det;) Så kan ni också njuta av deras musli som jag gjorde imorse!

Give Away

Dessa fina muggar och smarta rivjärn vann min farmor på ett lotteri och gav det till oss då hon redan har så mycket grejer tyckte hon. Så det tackar man ju inte nej till, det är ju samma porslin som min mammas kompis hade på sitt landställe om ni kommer ihåg från i somras?

Hur som tror jag att allt kommer bli ett perfekt startkit till när vi flyttar in!! Det är så nära nu!! Så detta kom mer än lägligt kan man säga haha.

Claire Rose

Hittade den här tjejens instagram igår kväll när jag låg och skrolla i mobilen. Hon är en fransk tjej som är 23 år gammal med sjukt cool stil. Blev så otroligt inspirerad av henne, älskar alla hennes solglasögon och att hon har en vågad stil men den är samtidigt enkel och stilren. Instagram @claartjerose 

 

Off shoulder

I måndags när mamma fyllde år hade jag på mig en off shoulder top från H&M och byxor från Zara. Även om det kändes som en lite för mörk outfit för sommaren så är jag helt kär i toppen, vi kommer hänga mycket framöver. 

Inredning

Har suttit och skrålat igenom pinterest och diverse internetsidor för att få tonvis med inspiration till lägenheten. Vill ha obegränsad budget och bara köpa ALLT, alla möbler, fina utsmyckningar ja allt man kan tänka sig. Haha nej men känner mig så peppad på att få inreda och bygga ett hem, vill verkligen göra det till världens mysigaste med samtidigt väldigt snyggt och fräscht. Återkommer med uppdatering när jag vi köpte de första köpen hehe. 

Jag tycker hela lägenheten ska vara målade vit eftersom vi inte har genomgående ljus (fönster från två håll) och heller inte är så stor, men sen skulle jag gärna ha inslag av en grå soffa, kanske guldiga detaljer och lite ljustrosa? Vi får se, först ska vi måla om, sen in med möbler så får vi se vad som passar. 

Bokat

Inte nog med att vi firade två år i tisdags utan vi bokande även en resa till Samos, Grekland!! 21 augusti drar vi iväg en vecka bara Jesper och jag och det kommer bli magiskt. Är så jäkla peppad!!

Lashes

Har har ni resultatet, ber om ursäkt för fula ögonbryn och bilder men kapade det för att få mer fokus på ögonen typ haha. Men jag är nöjd men det känns väldigt ovant än så länge haha. 

Interior

På sistone har jag blivit så inspirerad av inredning och lägenheter i alla dess former (helst ljusa och öppna men ändå att det ger en mysig känsla haha). Sitter och kollar Hemnet titt som tätt och bara längtar tills dagen då vi köper en lägenhet. Jag är verkligen redo att flytta till något eget utan att bo på tre ställen, att få ha alla sina saker på ett enda ställe och att det också kommer vara (förhoppningsvis) i en superfin lägenheten kan inte bli bättre. Jag har hittat en lägenhet som jag tycker är så himla fin med trägolv, vita väggar, nyrenoverat kök och badrum och till råga på allt är det bra pris. Ja herregud hörrni och att få inreda och bygga sitt eget hem med sin egna stil kommer ju också bli det roligaste! Längtar är ordet minst sagt.

Now they're here

 

Nu har våra nagellack äntligen kommit och hemsidan är uppe så gå in HÄR för att beställa, klicka på fliken about för att få instruktioner hur ni ska gå tillväga. Glöm heller inte att vi kommer stå på Gränby marknaden 21/10 alltså på lördag, då har ni har chansen att köpa och prata med oss om ni har funderingar eller frågor. Så detta kämpade vi alltså med hela eftermiddagen och kvällen i fredags men nu jäklar är vi igång och det känns superkul!